Відкриваємо двері дітям



День захисту дітей в регіонах

2.06 2015 Партнери


Діти – це майбутнє суспільства і держави. Кожного року 1 червня світ відзначає День захисту дітей. Однак ми маємо пам’ятати, дбати та захищати дітей не лише в цей день, адже від того, як живуть діти сьогодні, як проводять вони своє дитинство, залежить наш добробут завтра та шлях, яким рухатиметься держава

1 червня партнери громадянської кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’ привітали дітей з їх святом. Так у Чернігові Українська асоціація матерів провели дитячий флешмоб та організували святкову програму для сімей та дітей. Під час свята його учасникам та гостям презентували громадянську Кампанію ‘Відкриваємо двері дітям’, роздали брошури про Кампанію та обговорили з жителями міста проблеми інтернатного виховання та дієві альтернативи, які вже працюють та які можуть бути впроваджені в Україні та в області.

Регіональний партнер у Житомирі благодійна організація ‘Планета для дітей’ провела загальноміський захід ‘День захисту дітей’ для дітей міста у парку культури та відпочинку,  за підтримки Житомирської міської ради. На свято завітали більше 800 дітей та дорослих. Також для 190 дітей працівники фонду влаштували святкування у санаторії ‘Лісовий беріг’. В рамках святкування наші партнери ще раз розповіли містянам про Кампанію, негативний вплив інтернатного виховання на дітей та закликали підтримати ідею про необхідність відмови від інтернатного виховання та створення ефективної системи соціальної підтримки родин.

FotorCreated

Також святкові акції провели в Сумах та Херсоні. В Сумах наш регіональний партнер ‘Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини’ організували акцію з роздачі обіймів всім жителям міста. Мета акціє була привернути увагу до важливості теплих та довірливих стосунків для всіх, а для дітей особливо.

В Херсоні регіональний партнер Кампанії ‘Комітет захисту прав дітей’  провели з дітьми з інтернататів та дітьми, позбавленими батьківського спілкування святкування у розважальному центрі ‘Фабрика’, де діти чудово відпочили, повеселилися, поласували солодощами та дозволили собі відчути справжню радість від щасливого дитинства.