Відкриваємо двері дітям



Дніпропетровська область в авангарді деінституціалізації

17.10 2014 Партнери


Співпраця з Дніпропетровською областю надзвичайно важлива для нас, адже вже кілька років тут впроваджується проект реформування системи захисту дітей на районному рівні, а тепер до нашої роботи додався ще напрям з реалізації Кампанії в області

16 жовтня у Палаці дитинства та юнацтва у місті Дніпропетровськ Благодійний Фонд ‘Помогаем’ провів II Форум прийомних батьків та батьків-вихователів. Форум був присвячений презентації кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’, яка впроваджується на рівні Європейського Союзу та в 12 країнах Європи, включаючи Україну. Співпраця в рамках Кампанії стала продовженням нашої роботи у Дніпропетровській області, де вже успішно реалізується проект реформування системи захисту дітей на районному рівні, в рамках якого відкрито другий в Україні Центр соціальної підтримки для дітей та сімей ‘Добре вдома’.

Благодійний фонд ‘Помогаем’ приєднався до Кампанії як регіональний партнер та головний координатор Кампанії в Дніпропетровській області, адже шкоду виховання дітей в інтернатних установах працівники Фонду знають не з чуток, а із власної практики роботи з випускникам дитячих будинків. 

Захід розпочався зі знайомства учасників, консультацій юриста, психолога. Прийомні батьки також могли поставити запитання представникам державних структур, організаторам та просто поспілкуватися зі своїми однодумцями. Також для прийомних мам та їх дітей була передбачена творча програма – участь у майстер-класах з рукоділля. Після офіційної частини відбувся концерт дітей-вихованців прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Під час самого заходу представник національного координатора кампанії ПБО ‘Надія і житло для дітей’ в Україні Надія Татарчук розповіла про саму Кампанію, її основні цілі та завдання, компоненти реалізації та можливості для приєднання до Кампанії.

Fotor0102816415

По закінченню заходу відбулося підписання Меморандуму про створення Коаліції просування реформи системи захисту дітей та комплексного впровадження деінституалізаціі на території Дніпропетровської області між Благодійним фондом ‘Помогаєм’, ‘Надія и житло для дітей’ в Україні, представниками обласних служби у справах дітей та центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.