Відкриваємо двері дітям



Дотягнутись до зірок

24.11 2013 Європа


Навіть сьогодні, на початку нашого шляху, ми бачимо відчутні ознаки прогресу, які наближають нас до мети.

Провідні фахівці з деінституалізації зібралися в Бухаресті (Румунія) 28-29 листопада в рамках кампанії 'Відкриваємо двері дітям', щоб обговорити прогрес на сьогоднішній день і наступні кроки.

Кампанія впроваджується сьогодні на рівні ЄС у 12 країнах Європи, включно з Україною. Кампанія спрямована на повну відмову від інтернатів з переходом до системи виховання дітей в сім'ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

В рамках зустрічі партнери обговорили останні новини з адвокатування на рівні ЄС та глобальний контекст, а також обмінялися досвідом країн кампанії, де спільна адвокація на рівні ЄС та національних урядів призвели до позитивних результатів. Учасники обговорили плани на 2014 рік, інструментарій для комунікацій та поліпшення координації серед партнерів кампанії.

Навіть сьогодні, на початку нашого шляху, ми бачимо відчутні ознаки прогресу, які наближають нас до мети. Зокрема нещодавні новини, щодо включення деінституалізації до пріоритетів Європейського Союзу на наступні роки. Звичайно, це створює додаткові можливості для змін в Україні!