Відкриваємо двері дітям



Харків відкриває двері дітям

19.10 2014 Партнери


Кампанія ‘Відкриваємо двері дітям’успішно стартувала у Харкові. На засіданні робочої групи нам вдалося не лише розповісти про Кампанію, але й заручитися підтримкою подальшої діяльності в регіоні від представників влади, НУО та батьків-вихователів області

17 жовтня 2014 на базі Харківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді ‘Довіра’ з ініціативи Харківської обласної молодіжної громадської організації ‘Харківський центр волонтерів’ за підтримки благодійної організації ‘Надія і житло для дітей’ в Україні, Деартамент у справах сім'ї та молоді Харківської міської ради та в рамках реалізації кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’ відбувся круглий стіл, учасниками якого стали громадські організації, представники органів влади, засобів масової інформації, волонтери, соціальні працівники, члени прийомних та багатодітних сімей.

Метою проведення робочої зустрічі була презентація кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’, пошук партнерів для реалізації кампанії в області та залучення до кампанії якомога ширших кіл громадськості: від пересічних громадян до громадських організацій а представників влади.  

Після презентації кампанії учасники зустрічі включилися в активне обговорення проблематики та шляхів реалізації даної програми в Харківському регіоні, поділилися власним досвідом розвитку сімейних форм виховання та всиновлення дітей.

Відгуки учасників:

‘Не дивлячись на сформовану складну ситуацію в країні, дуже важливо не забувати про дітей і спільними зусиллями робити все, для того, щоб були дотримані їх права і кожна дитина мала б свою сім'ю і був в нею щасливий’ (Президент ‘Харківського центру волонтерів’ Світлана Багрич).

‘Ми спостерігаємо позитивну тенденція того, що в останні роки збільшилася динаміка створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, що вже позначається на вирішенні проблеми сирітства та зменшенні кількості дітей,що опинилися без батьківського догляду’ (представник Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Фрунзенського району м.Харкова Ольга Зима).

‘У всіх дітей обов'язково повинні бути мами, і тоді вони будуть самими-самими щасливими’ (Аліна Аліпова – дівчинки, що вбула всиновлена і зараз має власну сім’ю).

Fotor0102812357

В кінці засідання робочої групи потенційні партнери Кампанії підписали договір про соціальне партнерство та визначили подальші плани спільної роботи в рамках реалізації інформаційної кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’ в Харківському регіоні.