Відкриваємо двері дітям



Херсонщина приєднується до кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’

20.10 2014 Партнери


Для реалізації реформи системи захисту дітей потрібна злагоджена та синхронна робота у всіх областях. Завдяки нашим регіональним партнерам на Херсонщині заговорили про необхідність докорінних змін та комплексного впровадження деінституціалізації в області

17 жовтня 2014 року у Херсоні  в приміщенні пресс-клубу газети ‘Новий день’ відбулась конференція у рамках презентації кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’, яка зібрала для обговорення необхідності впровадження деінституціалізації представників громадських організацій, місцевої влади та соціальних служб, спеціалістів, журналістів та батьків-вихователів ДБСТ.

На зустрічі, організованій Херсонською обласною громадською організацією ‘Комітет захисту прав дітей’ протягом двох годин розмови своє бачення проблем існуючої системи соціального захисту дітей висловили працівники соціальних служб, служби у справах дітей, представники фондів, психологи та інші.

Однією з головних проблем учасники визначили недосконалість нормативно-правової бази у сфері захисту дітей – непристосованість існуючої бази для успішної практичної діяльності профільних спеціалістів. Також особливу увагу Олександр Васильєв, батько-вихователь, приділив питанню забезпечення житлом ДБСТ – вже котрий раз поспіль йому доведеться прописувати для отримання паспорту своїх вихованців в приміщенні однієї з церков. А приміщення, які пропонуються місцевою владою, знаходяться в стані непристосованому для проживання, потребують капітального ремонту.Fotor01028153437

По закінченні конференції всі присутні підписали Протокол намірів про згоду просування реформи системи захисту дітей та комплексного впровадження деінституціалізації в Херсонській області, яким засвідчували визнання необхідності реформування системи соціального захисту дітей, підвищення координації і моніторингу  громадянським суспільством та визнання сімейного виховання як невід’ємного права дитини.