Відкриваємо двері дітям



Інновації, що надихають

19.05 2014 Україна


17 травня найактивніша молодь поділилася своїми найсвіжішими ідеями, проектами та досвідом у форматі TED. Ми отримали чудову нагоду представити кампанію ‘Відкриваємо двері дітям’, ідеї реформування системи інтернатного догляду та захисту дітей в Україні

TEDxNaUKMA – це незалежна платформа, покликана надихати на нові ідеї та програми, що змінюють світ та Україну, збирати разом активних людей для поширення найкращого досвіду, розвитку мережевих зв’язків та підтримки актуальних дискусій у соціумі.

тедекс

Для нас було надзвичайно важливо під час конференції винести на обговорення питання існування шкідливої для дитини системи інтернатного виховання. Ми поділилися своїм баченням проблеми та шляхів зміни застарілої системи на таку, яка забезпечить зростання дітей в родинах та збереження сімей. Поширення інформації про проблему інтернатного виховання в Україні та світі, демонстрація альтернативних моделей виховання дітей без батьківського піклування серед активної та дієвої молоді, агентів змін у найближчі роки, надзвичайно важливе як для актуалізації проблематики у суспільстві, так і для залучення найширших кіл для вирішення надзвичайно болючої проблеми інтернатного виховання дітей.

Інтернати потрібно викорінити у всьому світі. Назавжди! 80 000 дітей в Україні проживають в ізольованих умовах інтернатів. Діти заслуговують на повноцінне дитинство’.

Діти – це ресурс майбутнього і ті, хто дивляться вперед не можуть залишатися осторонь проблеми виховання дітей та захисту їх прав.

тед

Відео з конференції: