Відкриваємо двері дітям



Історичний момент у глобальному викоріненні інтернатів

25.11 2013


У своєму історичному рішенні, Європейський Союз визначив деінституалізацію як пріоритет у витрачанні 325 млрд євро протягом наступних семи років. Це переломний момент для мільйонів дітей, які тепер зможуть насолоджуватися любов'ю і захистом сім'ї.

21 листопада Європейський Союз затвердив деінстітуціалізацію як пріоритет у витрачанні 325 млрд євро протягом наступних семи років. Це переломний момент для мільйонів дітей, які тепер зможуть насолоджуватися любов'ю і захистом сім'ї.

Інституційний догляд руйнує життя дітей, порушує їх права і є злочином. Це неприйнятно і не потрібно. Ми розробили альтернативну модель сімейного виховання, яка забезпечує чудові результати для дітей і є більш рентабельною. Ми показали , що ця модель може з успіхом застосовуватися в різних країнах  Центральної та Східної Європи, а також в Африці.

Тривала адвокаційна робота 'Надія і житло для дітей' призвела до такого результату. Ми працювали в тісній співпраці з партнерами по всій Європі в рамках кампанії 'Відкриваємо двері дітям' ми  домоглися введення деінстітуціалізації до порядку денного Європейського Союзу.

Шляху назад немає. Мільйони дітей тепер будуть насолоджуватися любов'ю і захистом сім'ї. Європейський Союз визначив чіткий сигнал, що інституційний догляд є неприйнятним. Це переломний момент, що дозволить нам викорінити інтернати.