Відкриваємо двері дітям



Майбутнє для тернопільських сиріт

12.06 2015 Партнери


Для вихованців інтернатних закладів найактуальнішою проблемою є влаштування власного життя за стінами інституції. Більшість цих дітей не мають найнеобхідніших навиків для вирішення буденних питань та конче потребують орієнтирів для власної успішної соціалізації

11 червня у Тернопільському прес-клубі відбулася прес-конференція, присвячена питанням підготовки до самостійного життя випускників інтернатних закладів. До заходу долучилися говорили представники благодыйного фонду ‘Майбутнє сиріт’, Департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА, благодійних організацій та власне самі випускники 2015 року. Основною темою обговорення стала тренінгова програма ‘На порозі самостійного життя’ для випускників інтернатних закладів, учнів 8-9класів, що готуються до самостійного життя. Програма покликана підготувати випускників до життя в соціумі, адже ці діти більшість свого життя проводять у закритому закладі, не маючи уявлення про те, що чекає їх за стінами інтернату у реальному житті. Проект для вихованців інтернатів був розроблений благодыйним фондом ‘Майбутнє сиріт’ у партнерстві із іншими громадськими організаціями міста та діє вже протягом 3-х років з квітня по червень.

У тренінгову програму включені такі базові питання як пошук житла, оформлення паспорту, реєстрації та інших документів, планування власного бюджету, спілкування з навколишніми, приготування їжі тощо.

 ‘Я була на всіх тренінгах, що проводили цього року. Це було для мене дуже корисно. Ми навчилися презентувати себе, розпоряджатися коштами, своїм часом’, - зазначила одна із учасниць цьогорічної тренінгової програми.

Відео з прес-конференції:

Колишні вихованці інтернатних закладів та засновники благодыйного фонду ‘Майбутнє сиріт’ створили також інформаційно-ресурсний центр для тих випускників, які опинилися у складній ситуації та видали книгу власних історій успіху. Вони сподіваються, що наявність підтримки допоможе випускникам інтернатів не згубитися, отримавши свободу, правильно розпорядитися наявними ресурсами та, в кінцевому рахунку, стати повноцінними членами суспільства, приносити користь собі та оточуючим.

Детальніше про навчальну програму та роботу з випускниками у програмі  ‘Про важливе’:

Благодійний фонд 'Майбутнє сиріт' є партнером та координатором громадянської кампанії 'Майбутнє сиріт' в Тернопільській області.