Відкриваємо двері дітям



Медіа-клуб про проблеми інтернатного виховання

29.09 2014 Партнери


В рамках кампанії 'Відкриваємо двері дітям' для нас надзвичайно важливо підняти проблему виховання дітей в інтернатах у ЗМІ та залучити до обговорення цього питання якомога ширші аудиторії

26 вересня 2014 року відбулася зустріч медіа-клубу ‘На власний погляд’ Українського журналістського фонду, на якій були присутні представники українських регіональних ЗМІ.  Вона проводилась в рамках конкурсу журналістських робіт, присвячених тематиці громадянської кампанії 'Відкриваємо двері дітям'. Ця зустріч продовжила низку обговорень з журналістами проблеми зростання дітей в інтернатах, шкідливого впливу на емоційний та фізичний розвиток дитини таких державних інституцій та гострої необхідності реформування системи захисту дітей в Україні.

Спікерами були Надія Татарчук ('Надія і житло для дітей' в Україні), Ростислав Гагелюк (Міжнародний благодійний фонд 'Центр філантропії і фандрайзингу') та Дар’я Касьянова (Фонд Ріната Ахметова).

Питання аудиторії стосувались доцільності ліквідації всіх інституцій – навіть тих,які здаються успішними. Особливо журналістів зацікавило проблема реалізації випускників інтернатів у самостійному життя, які часто не мають достатніх навичок для досягнення успіхів у кар’єрі, соціумі, створенні власної сім'ї та побудові міжособистісних стосунків.

Fotor0929142449