Відкриваємо двері дітям



Презентація Кампанії на Поділлі

23.12 2014 Партнери


Презентаційний тур кампанії цьогоріч завершився на Поділлі. 18 грудня у Хмельницькому, а 22 грудня у Вінниці ми презентували громадянську кампанію та заручилися підтримкою місцевих активістів, влади та ЗМІ

18 грудня ми відвідали місто Хмельницький, де з допомогою регіонального партнера Хмельницької обласної громадської організації ‘Подільська Спілка психологів-науковців’ ми провели презентацію громадянської кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’. На захід завітали прийомні батьки, громадські активісти та представники неурядових організацій, представники соціальних служб та інтернатних закладів.  Мета та плани діяльності в рамках кампанії викликали цікавість та жваве обговорення гостей. Представники прийомних батьків та дитячих будинків сімейного типу наголосили на тому, що запропонована зміна системи огляду за дітьми є надзвичайно логічною та відповідає у першу чергу інтересам дитини. Підтримку ідеям Кампанії висловили і представники місцевої влади та соціальних служб, що були присутні на зустрічі. Заступник голови Хмельницької ОДА зазначила, що сімейне виховання є однозначно більш ефективним, ніж зростання дитини в інтернаті і держава сьогодні зобов’язана рухатися у напрямку розвитку саме сімейних форм виховання, поступового закриття інституцій та забезпечення права кожної дитини на зростання у родині.

Відео із презентації Кампанії у Хмельницькому:

Інші новини про захід:

Хмельниччина: ‘Відкриваємо двері дітям’

‘Відкриваємо двері дітям’ - відмова від інтернатів

ХОДТРК ‘Поділля-центр’ виступила інформаційним спонсором акції ‘Відкриваємо двері дітям’

22 грудня двері дітям відкрили у Вінниці. На презентацію Кампанії завітали представники обласних та міських соціальних служб, громадські активісти, журналісти та зацікавлені тематикою громадяни. Ідеї Кампанії знайшли найбільшу підтримку серед представників неурядових організацій, які тісно працюють з дітьми. Активісти наголошували на необхідності зміни підходів до роботи з дітьми, адже на власному досвіді переконалися у неефективності виховання дітей в умовах інтернату та орієнтації на задоволення в першу чергу матеріальних потреб дитини та залишення без уваги її потреб у спілкування, дружніх стосунках, довірі та безпеці. Представники місцевих соціальних служб також висловили підтримку Кампанії. Однак поруч з тим пролунали і певні побоювання, адже існуюча система догляду за дітьми надто складна та розбалансована і для її раціональної зміни потрібна серйозна робота з вивчення взаємовідносин між різними відомствами, що опікуються інтернатами, дублюючих функцій, можливостей для змін та найбільших недоліків. Проте всі учасники висловили готовність долучитися до Кампанії, поділитися власним досвідом та стати адвокатами реформи у області. 

FotorCreated