Відкриваємо двері дітям



Презентація соціально-культурного проекту ‘Відкриваємо двері дітям’ та соціального ролику

18.11 2014 Україна


17 жовтня у приміщенні інформаційного агентства УНІАН ми зібрали прес-конференцію, щоб презентувати соціально-культурний проект ‘Відкриваємо двері дітям’ та ролик соціальної реклами на підтримку громадянської кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’

Мета кампанії на рівні ЄС – вплинути на політики урядів країн Європи з тим, щоб вони зробили пріоритетом перехід від інституційного догляду дітей до системи, яка забезпечує виховання дітей в сім’ї та в громаді.

Показник кількості дітей, які сьогодні виховуються в інтернатах в Україні, є одним із найбільших у Європі. Жодних системних реформ за час незалежності України в цій галузі не відбувалося. Реформа таких закладів зводиться до того, що у них просто змінюються вивіски. Саме існування системи стимулює наявність дітей в ній, бо система має себе годувати.

Громадянська кампанія в Україні має на меті консолідацію зусиль, насамперед громадських організацій, які працюють у площині захисту прав дітей.  Навколо цієї мети сьогодні об’єдналися 17 національних партнерів та 23 регіональні організації.

Соціально-кльтурний проект та соціальний ролик спрямовані на підвищення поінформованості суспільства і залучення однодумців. Люди, з якими ми працювали в рамка реалізації цих проектів, представляють великі  рекламні, бізнес-структури. Але з нами вони працювали на засадах соціальної відповідальності. Вони хотіли допомогти нам та зробити той хороший продукт, який донесе наш меседж до суспільства і це буде правильно сприйнято широкою аудиторією.

Ми вдячні всім за роботу та віримо, що зможемо змінити ставлення суспільства до проблеми дітей, закритих в інтернатах та, в кінцевому рахунку, змінимо саму систему.

Відео з прес-конференції: