Відкриваємо двері дітям



Соціально-культурний проект 'Відкриваємо двері дітям'

13.11 2014 Україна


20 листопада 2014 року у 25-у річницю підписання Конвенції ООН про права дитини відбудеться презентація соціально-культурного проекту 'Відкриваємо двері дітям', який присвячений проблематиці виховання дітей в інтернатних закладах

Цього року українці усвідомили необхідність кардинальних змін у собі та у своїй державі. Але зміни мають пронизувати усі сфери життя. Особливо – життя дітей, які й отримають згодом від нас оновлену країну. Інтеграція до європейської спільноти неможлива без визнання існуючих проблем і впровадження стандартів для  допомоги тим, хто її потребує.

У той час, як суспільство подарувало собі відчуття свободи, 80 тисяч дітей досі замкнені в інтернатах без можливостей для реалізації своїх прав і потенціалу. Громадянська кампанія «Відкриваємо двері дітям», що стартувала в Україні 2013 року, покликана змінити цю ситуацію – консолідувати зусилля громадянського суспільства заради впровадження системних змін в соціальній політиці, що призведуть до відмови від інтернатного догляду дітей. Держава складається з громадян, а отже кожен з нас має усвідомити відповідальність за долі тисяч дітей.

Соціально-культурний проект 'Відкриваємо двері дітям' – це спроба мистецькими засобами привернути увагу суспільства до проблеми виховання дітей в інтернатах. Ми маємо усвідомити необхідність докорінних змін – забезпечити рівні права всім дітям, і надати їм можливість зростати в середовищі любові та турботи. У проекті взяли участь фотограф-документаліст Олександр Глядєлов, художники Юрій Кручак, Олександр Курмаз, Аліна Півненко, Група GAZ, Катерина Бучацька, Антон Логов та Олександра Жумайлова. Проект організовано Представництвом благодійної організації 'Надія і житло для дітей' в Україні за підтримки Фонду Ріната Ахметова.

Чекаємо на вас!

Соціально-культурний проект «Відкриваємо двері дітям»

З 20 по 23 листопада

Центр сучасного мистецтва М17, вул. Антоновича 102-104

Відкриття 20 листопада о18.00