Відкриваємо двері дітям



Створення коаліцій громадських організацій: Дніпро, Рівне, Житомир

24.07 2016


Наш дворічний досвід створення партнерської мережі засвідчив ефективність такого підходу для впровадження комплексних змін, що потребують залучення якомога ширшого кола експертів. Ми ініціювали створення коаліцій ГО для інтенсифікації процесу впровадження реформи системи захисту дітей в регіонах України, формування пулу експертів, які зможуть пройти підготовку в рамках тренінгової програми з деінституціалізації та забезпечувати подальше просування і впровадження реформи на рівні місцевих громад.

Під час зустрічей, які відбулися 1, 12 та 22 липня (Дніпро, Рівне та Житомир відповідно), координаторка громадянської кампанії 'Відкриваємо двері дітям' Катерина Залєвська презентувала алгоритм та логіку впровадження реформи системи захисту дітей – деінституціалізації в Україні, а також етапи процесу та пілотні проекти реформи, які вже діють в країні (Дніпропетровський та Макарівський Центри соціальної підтримки дітей і сімей).

Дніпро

Найважливішим питанням зустрічей було місце громадських організацій та громадських об’єднань в ініціюванні та впровадженні якісних змін в країні. Очевидною стала зміна їх ролі – від провайдерів послуг та дублювання, а часто і заміщення функцій держави – до впливу на прийняття рішень та головного локомотиву у питанні впровадження реформ в Україні. Учасники жваво відгукнулися на запропоновану ініціативу створити коаліції ГО на підтримку деінституціалізації в областях. Координаторами коаліцій в цих областях стали регіональні партнери Кампанії ВДД: Дніпро – БФ ‘Вір, Надійся, Живи’, Ріве – ‘Центр інновацій’,  Житомир – ‘Планета для дітей’.
Рівне

Ми переконані, що саме зараз найкращий час для об’єднання зусиль різнопланових організацій, які спільно забезпечать здійснення кардинальних і якісних суспільних змін, допоможуть розірвати коло соціального неблагополуччя та створити безпечне середовище не тільки для дітей, але і для кожного мешканця регіону.