Відкриваємо двері дітям



Житомир та Полтава готові відкрити двері дітям

19.11 2014 Партнери


14 листопада у Житомирі та 18 у Полтаві ми презентували Кампанію. Підтримка учасників зустрічей та готовність долучитися до Кампанії дає надію на те, що проблему інтернатного догляду в Україні буде подолано, а всі діти зростатимуть у сімейному середовищі

Наш регіональний партнер у Житомирській області благодійна організація ‘Планета для дітей’ організувала прес-конференцію, на якій зібралися представники місцевої влади, соціальних служб, громадських організацій та батьки-вихователі. Презентація Кампанії викликала бурхливе обговорення серед учасників заходу. Заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації акцентувала на тому, що концепція кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’ відповідає пріоритетам держави у сфері виховання та утримання дітей: 

У нашій області налічується близько 3400 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. І дуже важливо, що до заходів стосовно забезпечення права дітей на сімейне виховання разом із представниками органів місцевої влади долучилися й члени громадських організацій. Завдяки зусиллям усіх соціальних партнерів, на сьогодні 85 % дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування влаштовані до сімейних форм виховання’.

Дехто з учасників виступив на захист інтернатної системи, мотивуючи свою позицію тим, що інтернати здатні забезпечити гарний побут для дітей, розвиток їх вмінь та талантів. Проте, виступ 13-річної всиновленої дівчинки наприкінці заходу перекреслив всі аргументи на користь інтернатної системи: 

Я дуже рада, що потрапила жити у сім’ю. Я не люблю згадувати своє життя в інтернаті і не хочу, щоб ще хтось провів хоча б день свого дитинства в інтернатах. Кожна дитина повинна жити в сім’ї’.

Відео з презентації Кампанії в Житомирі:

У Полтаві завдяки зусиллям благодійної організації ‘Світло надії’, що є регіональним партнером Кампанії в області , під час Форуму прийомних батьків та батьків-вихователів ми презентували громадянську кампанію ‘Відкриваємо двері дітям’. Учасники форуму у своїх виступах підкреслили надзвичайну важливість сім’ї для кожної дитини. Прийомні батьки та батьки-вихователі поділилися власним досвідом, розповіли про чудо батьківства, про те, що попри всі складнощі, діти скрашують та наповнюють змістом життя для кожної людини.

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації наголосила, що в області вже проведено багато роботи, щодо створення дитячих будинків сімейного типу:

Головне право дитини — це право виховуватися в сім’ї. Діти, які втрачають біологічну сім’ю,  влаштовуються до іншої родини. Наразі в області 157 прийомних сімей та 37 будинків сімейного типу, 479 дітей виховується у сімейних формах виховання’.

Відео про Форум в Полтаві на телеканалі ‘Місто’:

Новини про презентацію Кампанії у Житомирі:

http://zhitomir-region.gov.ua/index_news.php?mode=news&id=9476

Новини про презентацію Кампанії у Полтаві:

http://misto-tv.poltava.ua/news/novini/zupiniti-potik-ditey-do-internativ-namagayutsya-gromadski-organizatsiyi-ta-sluzhbi-u-spravah-ditey.html

http://irt.pl.ua/video/3301

http://np.pl.ua/2014/11/u-poltavi-vprezentuvaly-vseukrajinsku-hromadyansku-kampaniyu-vidkryvajemo-dveri-dityam/